Flora biografteater

På biografteatern Flora visas aktuella filmer, arrangeras teaterföreställningar, konserter och anordnas konferenser och seminarier.

Till Biografen

Till Teatern

Flora byggdes vid krigsutbrottet år 1939. Byggherre var en rik marmorhandlare i trakten. Hans yrkesverksamhet kom i hög grad att påverka biografens utseende och stora delar av inredningen är utförd i marmor. Mycket av denna marmorinredning finns kvar i dag, trots flera ombyggnader. Biografen drivs numera av Sjöbo kommun.

År 2005 fick Flora ny ljudanläggning och ny filmduk. 2011 digitaliserades Flora och i november visades digital film för första gången. Hösten 2011 blev Flora därmed en digital biograf med möjlighet att visa film, opera, teater och idrottsevenemang.

Ljudet förbättrades ytterligare 2012 med digital ljudanläggning och utrustning för visning av 3D-filmer installerades.

Konferenser

Flora är öppet för konferenser och seminarier, kundträffar eller informationsmöten. Information om lokalen och bokning sker genom vår bokningssida http://fri.sjobo.se/bokning/. Har du frågor ring telefon: 0416-272 01.

I biosalongen finns plats för 156 personer och två rullstolsplatser. På scenen finns konferensljudanläggning med tre trådlösa mikrofoner och tre myggor. Dator kan kopplas till ljudanläggningen. Scenen lyses upp med scenbelysning och spottar. I anslutning till scenen finns loger.

Hörslinga finns.

I anslutning till biografens foajé finns mindre utrymmen för enklare servering.

Adress: Idegatan 5, Sjöbo.