Feriearbete

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

I mån av plats erbjuds även Vårdintroduktion/Feriearbete inom äldreomsorg för dig som har fyllt 18 år men ej 19 år vid anställningens början.

Platserna för dig som är 17 år, finns inom vård/äldreomsorg, kök, friluftsbad, förskola eller fritidshem, fritidsgård. En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ekonomiadmin och näringslivsområdet.

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Läs vanliga frågor och svar om feriearbete

Feriearbete 17 år (född 2001)
Krav/kvalifikation:

För att erhålla en plats som feriearbetare under sommaren 2018 så ska du vara född 2001, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker. Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida (öppnas i nytt fönster)

Ansökningstiden för feriearbete 2018 påbörjas i mitten på mars - sista ansökningsdag 1 april.

Utdrag ur belastningsregistret - Beställs hos polisen

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas skall visa upp utdrag från belastningsregistret. Därför rekommenderar vi alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Du ska inte öppna kuvertet du får från belastningsregistret (Polisen). Det ska lämnas/skickas oöppnat till HR-avdelningen. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats.Länk till blankett för att begära utdrag ur belastningsregistret (PDF-dokument, )

Kommunkurs
Vill du veta mer? - kolla igenom Kommunkursen på SKL

Sommarlovsentreprenör 2018

Sommarlovsentreprenörerna är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år. Bli din egen chef! Tjäna dina egna pengar! Bestäm över dig själv! Ansökningstid startar i mars och pågår tom 1maj.
Kontaktperson:
Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare 0416-27314