Stöd och rådgivning

NyföretagarCentrum Öresund - information och rådgivning när du ska starta eget

Sjöbo kommun samarbetar med NyföretagarCentrum Öresund. Erfarna rådgivare, som alla själva är företagare, hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat du funderar på kring ditt företagande.

Välkommen att boka tid för informationsträff och därefter individuell, konfidentiell och affärsmässig rådgivning inför din företagsstart. Både informationsträffen och enskilda rådgivningen i Sjöbo är kostnadsfri.

Vi rekommenderar att du kommer på en informationsträff först.

Du bokar infoträff och rådgivning på Nyföretagarcentrum Öresunds hemsida.
Klicka sedan in dig på de datum i Sjöbo som passar dig.

FAQ - Frågor och svar
Här kan du ta del av Frågor och svar kring att starta eget.

Leader Skåne - landsbygdsutveckling

Leader är en metod för invånare och företag på landsbygden att tillsammans med den offentliga sektorn samverka kring landsbygdsutveckling. Sjöbo kommun bildar tillsammans med Simrishamns, Tomelilla och Ystads kommuner Leader Ystad-Österlenregionen. Föreningen Leader Ystad-Österlenregionen bildades formellt hösten 2008 och samtidigt valdes LAG (föreningens styrelse). Föreningen har varje år en årsstämma och ett antal medlemsmöten.

Regler för stöd till landsbygdsprojekt, projektansökningar, information om föreningen, nyhetsbrev med mera kan hämtas på föreningens hemsida http://www.leadersydostraskane.se/.

Leader Skånes hemsida: www.leaderskane.se/

TÖS Tillväxt Östra Skåne

Projektet TÖS - Tillväxt i Östra Skåne - erbjuder innovations- och tillväxtstöd för små och medelstora företag. Till Östra Skåne räknar vi kommunerna: Bromölla, Hässleholm, Höör, Sjöbo, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Skurup, Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Hörby. Projektet vill bygga broar, utveckla kompetens och knyta kontakter som leder till ett gynnsamt klimat för utveckling och tillväxt.

Fokus i projektet är Östra Skånes tillväxtpotential och långsiktiga utveckling. Projektet utgår från de etablerade små och medelstora företagens behov och utmaningar för att hjälpa dem växa. För företagen som deltar är TÖS en möjlighet att få hjälp och inspiration att arbeta aktivt med innovations- och tillväxtarbete i samverkan med etablerade aktörer och konsulter. De företag som ingår i projektet får tillgång till skräddarsytt utvecklingsstöd, innovationsstöd, kompetensutveckling samt seminarier och digitala utbildningar.

TÖS hemsida: http://www.töskompetens.se/

Kontaktperson:
Lena Ytterberg