Feriearbete

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

I mån av plats erbjuds även Vårdintroduktion/Feriearbete inom äldreomsorg för dig som har fyllt 18 år men ej 19 år vid anställningens början.

Platserna för dig som är 17 år, finns inom vård/äldreomsorg, kök, friluftsbad, förskola eller fritidshem, fritidsgården Navet. En del platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. Enstaka platser finns inom administration, ekonomiadmin och näringslivsområdet.

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Läs vanliga frågor och svar om feriearbete

Feriearbete 17 år (född 2000)
Krav/kvalifikation:

För att erhålla en plats som feriearbetare under sommaren 2017 så ska du vara född 2000, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker. Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida (öppnas i nytt fönster)

Ansökningstiden är nu avslutad (10 mars - 26 mars)

Besked om placering -födda 2000

Du som är född år 2000 kommer att få ditt erbjudande om feriearbete via mail från följande mailadress: feriearbete@sjobo.se under vecka (v.14-16), så håll utkik i din mail varje dag.

När du får ditt erbjudande, ska du besvara mailet inom de närmaste 3 dagarna om du tackar ja eller nej.

Informationskväll 16 maj på Kommunhuset

Tisdagen den 16 maj kl 18 ska du komma till Kommunhuset i Sjöbo. Boka redan nu in den kvällen, för det är obligatorisk närvaro på en gemensam information för alla som tackat ja till sitt feriearbetare. (För de som erbjuds platser inom kök är starttiden 17.30)

_____________________________________________________________________

Vårdintroduktion/Feriearbete 18-19 år

Platser inom vård och omsorg, särskilt boende och hemtjänst. DU ska ha fyllt 18 år vid anställningens början 18 juni men inte hunnit fylla 19 år och vara skriven/folkbokförd i Sjöbo kommun. Dessa vårdintroduktion/feriearbete erbjuds i mån av plats och tillsätts endast genom intervjuer.
För dig som
• är född 1998 och är 18 år (ej fyllt 19)
• är född 1999 och har fyllt 18 år vid anställningens början 18 juni.
• är bosatt och folkbokförd i Sjöbo kommun.

Besked om placering - 18-19 år

För er som ansökt och uppfyller kraven ovan kommer att kontaktas via mail.
Placering sker efter intervju med enhetchef inom vård omsorg.

Utdrag ur belastningsregistret - Beställs hos polisen

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas skall visa upp utdrag från belastningsregistret. Därför rekommenderar vi alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Du ska inte öppna kuvertet du får från belastningsregistret (Polisen). Det ska lämnas/skickas oöppnat till HR-avdelningen. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats.Länk till blankett för att begära utdrag ur belastningsregistret (PDF-dokument, )

Kommunkurs
Vill du veta mer? - kolla igenom Kommunkursen på SKL

Sommarlovsentreprenör 2017

Sommarlovsentreprenörerna är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år. Bli din egen chef! Tjäna dina egna pengar! Bestäm över dig själv! Läs mer om hur du ansöker här
Kontaktperson:
Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare 0416-27314