Idrottslärare, lärare i trä-metallslöjd, lärare i hemkunskap


Emanuelskolan är en F-9 skola med ca 520 elever belägen i centrala Sjöbo, men med närhet till fin natur.

På Emanuelskolan arbetar vi medvetet med att skapa trivsel och motivera till utveckling och lärande.
Alla ingår i ett arbetslag med professionella pedagoger där man, tillsammans med övrig personal och ledning, ansvarar för att miljön i arbetslaget är inspirerande, lärorik och lustfylld både för elever och personal.

Emanuelskolan kommer från och med hösten att ledas av en rektor och en biträdande rektor. Dessutom finns det i vart och ett av de fyra arbetslagen en 25% tjänst som arbetslagsledare som har ett tydligt arbetsgivaransvar med bl a medarbetarsamtal. Elevhälsoteamet innehåller en elevstödsamordnare, ett antal specialpedagoger, skolkurator, skolsköterska och SYV. När våra egna resurser inte räcker har vi tillgång till den centrala elevhälsan i kommunen där psykologer, socialpedagoger, familjebehandlare m fl kompetenser finns att tillgå.

Sjöbo kommun strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare och erbjuder våra 1100 medarbetare ett brett friskvårdsutbud och en rökfri arbetstid.

Inom förskola, skola och fritidshem arbetar vi med barns och elevers lärande och utveckling. För att nå bättre resultat och sträva mot "Vision 2020" satsar vi gemensamt med fokus på gemensamma nyckelområden: Lärprocesser, Utbildning för framtiden, Barn- och elevinflytande, Inkludering och Värdegrundsarbete.

Alla medarbetare har en viktig roll i arbetet med att ta ansvar för förbättrat resultat - tillsammans kan vi uppnå det vi vill!

Vi söker nu lärare i praktisk/estetiska ämnen till Emanuelskolan!

Arbetsplats

Emanuelskolan

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu lärare för undervisning i praktisk/estetiska ämnen till Emanuelskolan!
Vi söker dig som är:
- Lärare i trä- och metallslöjd
- Lärare i idrott och hälsa
- Lärare hemkunskap

Som lärare hos oss bedriver du en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör.
Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vi bjuder in dig som är nyfiken på att jobba hos oss nu eller i framtiden till ett ÖPPET HUS på Emanuelskolan onsd 27 sept kl 17.00-19.00 Adress: Domaregatan 1 i Sjöbo.
Kom till Emanuelskolans för att träffa oss som jobbar här, vi kan bli dina framtida kollegor och du får kanske chansen att jobba med våra härliga barn & ungdomar på vår fina skola!

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i de ämnen som efterfrågas för respektive tjänst. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som lärare. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov.

Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning.

Vi lägger också stor vikt vid din personliga lämplighet och är nyfikna på vad du kan bidra med för erfarenheter i vår verksamhet.
Uppge till vilken tjänst din ansökan avser.

Tjänsten kan komma att innebära kombination med arbete på fritidshem.
Löpande urval och tillsättning kan tillämpas.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Heltid eller deltid enligt överenskommelse
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-08
Referensnummer: 150/17
Sök jobbet här

Antal tjänster

3

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Inför detta rekryteringsarbete har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Kontaktperson

Daniel Jägestedt, Rektor
Telefon: 0416-27155
E-post:

Fackliga representanter

Peter Nilsson , Lärarnas Riksförbund

Mobiltelefon: 0766-34 27 12

Mona Rosberg, Lärarförbundet

Mobiltelefon: 0709-50 48 61