Mats Kläpp

3 aug - 6 sep


3 augusti - 5 september
Målningar
Vernissage 3 augusti kl 12-15. Välkomna!

Mats Kläpp, konstnär som arbetat med utställningar, installationer, projekt och offentlig konst sedan mitten av 70-talet. Han bor och arbetar i sina ateljéer i Malmö och Gettnabo i SÖ Småland. Huvudinriktningen för utställningen på Sjöbo konsthall kommer att vara på måleri.

Text om utställningen”ljuset in emellan”
"Här handlar det inte om ett ljus som draperar sig över och intar ett landskap, eller hämtar kraft hos en källa bortom horisonten. Hos Mats Kläpp är ljuset inbakat i strukturer, former, även i själva tilltalet.
Målningarnas huvudsakliga föda är ljus. Det lever de av. Och de omvandlar intaget via processer som avsöndrar ett modifierat ljus och vidarebefordrar det till olika beståndsdelar runt målningens yta och till dess mer eller mindre dolda djup. Ett intrikat spel pågår oavbrutet. Det ömsom studsar, ömsom simmar genom bilderna eller vibrerar ovanför (hitom) dem. Spelet frammanar en känsla av rörelser. Vissa ser ut att nyligen ha stannat av, som om något håller andan i väntan på nån form av klartecken. Andra rörelser är långsamma, men kan vilket ögonblick som helst i alla fall överväga att skjuta fart. Vid sidan av eller mitt bland dessa återhållna rörelser flimrar en rytm. Den alstras ur färg som lagts på i svepande, böljande drag, eller i linjer som anbringats med palettkniv."
Sievert Sjöberg

Mats Kläpps hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information
Datum: 3 augusti 2019 - 6 september 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juli 2019
Sidan publicerad av: Ylva Wallström