Utställning: Malin Biller - I valet och kvalet

3 sep - 12 nov
En serieteckning av två personer som pratar. Den ena, ett barn, kliar sig och säger "Usch, jag gillar inte den här koftan! Den kliar och är för trång!". Den andra personer, en vuxen, svarar "Så ska den vara. Det är en offerkofta! Titta, mormor har en likadan! Du kommer snart älska att ha den på i alla sammanhang."

Satirteckning av Malin Biller

”Vad får du allt ifrån?” brukar serietecknaren Malin Biller ofta få höra. Svaret är från hennes omvärld, det hon ser runt sig. Mänskliga tillkortakommanden, orättvisor, trender, politisk korrekthet och trångsynthet. Allt skildrar hon i satirbildsform med hjälp av svart, lite bisarr humor. Men också med förståelse och värme. Det är inte alltid så lätt att vara människa och det är en konstig tid vi lever i.

Såhär inför valet 2022 ställer Malin ut ett urval satirbilder och strippserier som handlar om allt från offerkoftor och foliehattar, till vikten av att göra sin egen röst hörd och att ägna sig åt källkritik.

Malin Biller föddes 1979 i Helsingborg och har sedan början av 2000-talet varit verksam som serietecknare, illustratör, skribent och redaktör i en rad sammanhang.

Mer information
Datum: 3 september 2022 - 12 november 2022
Tid: 12:00 - 15:00
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 augusti 2022