Casper Johansson - Det är ruinerna som är vackra

27 jan - 9 mar
Sjöbo
konsthallen@sjobo.se

27 januari 2024 - 9 mars 2024

Utställningen består främst av monokroma tuschlaveringar från förr och nu i ett försök att illustrera en tidslinje av den egna skapandeprocessen. Utställningen kommer även att presentera ett urval av grafiska blad, dioramor och skulpturer för att vidga presentationen av hans konstnärskap.

Om utställningen

Det är ruinerna som är vackra av Casper Johansson är en reträtt från verkligheten. Ett försök till att förstå och omvärdera minnen från tider av förmörkelse. Ett experiment i att hitta och fånga upp färgerna i svärtan och acceptera det förflutna.  Genom att sondera terrängen gällande uppväxt, arv och ensamhet vill Casper berätta om mörker på ett lekfullt sätt. Det är ett pågående utforskande av människan och hennes inre och yttre världar och ständiga tillblivelse. Hans konst berör svåra teman - men är inte svårtillgänglig. Uttrycket är innovativt, polemiskt och blottläggande.  Utifrån självupplevda referenser skapar han manipulerade bilder med hög detaljrikedom i gränslandet mellan realism och drömmar.

Om konstnären

Casper Johansson (född 1976) är en autodidakt konstnär som är verksam på Ringön i Göteborg. Med tuschlaveringar som främsta teknik skapar han berättelser om möten mellan världar. Genom att foga samman dessa världar vill Casper förmedla ett tillstånd av kolliderande verkligheter och dess samexistens.

Thomas Millroth, konstkritiker och skribent, beskriver Caspers konst som ”flott och förförisk/…/ Han briljerar med subtila glidningar i svartvitt. Den skickliga tekniken ger bilder en dokumentär karaktär."

Målning med undervattensvärld
Mer information
Datum: 27 januari 2024 - 9 mars 2024
Tid: 10:00 - 18:00
Ort: Sjöbo
Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2024