Ung i Sjöbo

Har du sett våra webbsidor för barn och unga?

Vad är Ung i Sjöbo?

Vi på Sjöbo kommun har skapat sidor på www.sjobo.se/unglänk till annan webbplats som riktar sig till dig som är barn och ung i Sjöbo kommun. Här hittar du information som kan vara bra att ha; till exempel vad du kan göra på fritiden, hur kommunen kan stötta dig om du behöver hjälp, hur du kan vara med och påverka det som händer här i din kommun och andra bra tips.

Varför?

Syftet med sidorna är att nå ut till dig som är ung. Du är en del av en viktig målgrupp som kanske inte brukar besöka kommunens hemsida så ofta, och som vi tycker att vi behöver satsa lite extra på. Det är viktigt för oss att du känner att du enkelt och snabbt hittar den information du behöver på våra sidor, och att du tycker att innehållet vänder sig till just dig.

Mer info:

För att nå ut till så många som möjligt har vi nu tagit fram ett par filmer. De kommer att synas på olika ställen på nätet och på Skånetrafikens ombord-skärmar. Håll utkik – och tipsa gärna dina vänner!

Filmerna är riktigt roliga! Kolla gärna på dem på vårt YouTube-konto.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du tips och förslag på grejer som borde finnas med på sidorna? Hör av dig till oss!

Lägg ett mejl till: Hanna Smith, folkhälsostrateg, hanna.smith@sjobo.se

I 2014 års överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och Landsting, inom området psykisk hälsa, fanns ett grundkrav om webbaserad info för barn och unga. Och det fanns även medel avsatta för att ta fram sådan info. För att utföra detta uppdraget gjordes en gemensam satsning i de sydöstskånska kommunerna (Ystad, Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn).

2016 arrangerades workshops tillsammans med ungdomar, som fick diskutera frågor som bland annat berörde hur målgruppen ser ut, hur man söker information och vilka behov som finns.

2017 bildades en projektgrupp med representanter från de delaktiga kommunerna, och arbetet i gruppen mynnade slutligen ut i webbsidorna för barn och unga.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 april 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin