Två Sjöbo-lärare kan bli Årets lärare

Elever på Vollsjöskola

Elerver på Vollsjöskola har nominerat Sabine Hansson.

Två lärare från Sjöbo kommun har blivit nominerade till Årets lärare. Nomineringarna står deras elever för.

Peter Nilsson, Emanuelskolan, och Sabine Hansson, Vollsjö skola, har gått till final i Årets lärare. Priset delas ut på Lärargalan. Genom Lärargalan lyfter elever fram sina favoritlärare och på så sätt skapas förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Lärargalan vill påminna Sverige om vilket fantastiskt jobb lärare gör, står det att läsa på Lärargalans hemsida.

Både Sabine Hansson och Peter Nilsson är stolta över nomineringarna.
– Det är såklart en lycklig känsla när ens arbete uppmärksammas positivt. Jag förstår på motiveringarna att eleverna anser mig vara en duktig lärare som lyssnar på dem, inte enbart i skolrelaterade saker utan även i rent personliga och privata saker. Under mina snart tio år på Emanuelskolan har relationspedagogiken varit en viktig bit och det här är ett bevis på det, säger Peter Nilsson.
– Jag känner mig verkligen stolt. Både över mig själv och över mina omtänksamma elever.
Jag tycker att det är en ära att bli nominerad och att man får bekräftelse för att man gör ett bra jobb, säger Sabine Hansson.

Finalen hålls i Stockholm den 12-13 november.
Båda finalisterna ser framemot resan:
– Det ska bli kul att resa upp till Stockholm och representera Sjöbo och Emanuelskolan. Vi är värda positiv uppmärksamhet!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 mars 2019