Skräp skapar kreativa monster

Skräpplockaraktivitet

Årets skräpmonstertävling är avslutad. Förskolorna har plockat skräp och utformat sina skräpmonster med stor fantasi och mycket kreativitet.

 Vinnarna av årets tävling är Montessoriförskolan Tjädern som vinner inträde till Ystads djurpark för hela förskolan. Lillgårdens förskola placerar sig på andra plats och vinner ett spännande besök av sopbilen. Alla vinnarna får även varsitt fint diplom.

- Det här är ett kul sätt att väva ihop det pedagogiska arbetet med leken samtidigt som barnen lär sig om sopor och återvinning säger Marika Tagel-Mårtensson, miljö- och avfallsingenjör på Sjöbo kommun. Det barnen lär sig tar de med sig hem och på så sätt sprider vi kunskapen vidare till övriga familjemedlemmar.

Skräpmonster Förskolan Tjädern

Montessoriförskolan Tjädern har skapat ett skräpmonster med eget husdjur

Bra jobbat allesammans! Ses igen nästa år i kampen mot skräpet, hälsar Sortea.

Motiveringarna lyder:

Förskolan Tjädern 1: plats

Med en begränsad materialtillgång och ett stort kreativt tänkande i tillverkandet har barnen skapat skräpmonstret som de döpt till Gabriel. Många detaljer finns med, till exempel mat, fingrar och koppel till det lilla husdjuret. Hunden sätter ytterligare en dimension på idérikedomen och skaparglädjen hos förskolebarnen.


Lillgårdens förskola skräpmonster

Lillgårdens förskola har skapat ett aktivt skräpmonster som spelar fotboll

Lillgårdens förskola 2:a plats

Här har vi jordens räddare! Barnen har skapat ett lekfullt och aktivt skräpmonster. Man kan riktigt se hur den dribblar bollen över hela gräsmattan. Det fagra hårsvallet ger illusionen av vind i håret. Barnen har kreativt använt olika typer av material både från naturen och från skräpplockningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 maj 2019
Sidan publicerad av: Åsa Löfgren