Extravagant underhållning förgyller Sjöbo marknad

Varieté Vagant

Varieté Vagant

En man på höga styltor, en kvinna i röd hatt som skapar fantasifulla ballongfigurer och en man som är en stjärna på dragspel, det är de tre medlemmarna i Varieté Vagant.

Truppen består av varietédirektören Hanna Vagant och hennes två kompanjoner; jonglören Caligari och musikanten Jon Halvar.

Varieté Vagant minglar med besökarna i folkvimlet på marknadsplatsen och bjuder på visor och trolleritrick. De bjuder också på mindre gatuföreställningar med högt tempo och god stämning, såsom gyckelföreställning, trollerier och dockteater.

- Vi vill bjuda våra besökare på en upplevelse utöver det vanliga när de besöker Sjöbo marknad, säger Håkan Andersson som är verksamhetschef för fritidsverksamheten. Att åka till en marknad ska vara lika mycket en upplevelse som ett tillfälle att handla och äta gott. Varieté Vagant verkar vara ett lyckat koncept som är värt att testa.

Håll utkik efter Varieté Vagant i marknadsvimlet!


Den första marknaden i Sjöbo var 1864
Marknaden hålls den tredje fredagen i juli månad med förmarknad på torsdagen före. I år pågår marknaden torsdagen och fredagen den 18 och 19 juli.
Läs mer om marknaden

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2019
Sidan publicerad av: Johanna Svedin