Europa Direkt Sydskåne söker unga EU-intresserade i Sjöbo

Alla som bor i Sydskåne och är mellan 16 och 23 år har möjlighet att gå en utbildning och workshop kring EU i Ystad, den 4 oktober klockan 16.00-18.00. Europa Direkt Sydskåne vill genom detta främja delaktighet och påverkan kring EU-frågor på både lokal och internationell nivå. Deltagarna har även chans att bli en av våra unga EU-ambassadörer.

Europa Direkt är EU-kommissionens lokala mötesplats för information om EU, dess organisation, prioriteringar, politik och finansieringsmöjligheter. Europa Direkt Sydskåne drivs i samverkan mellan Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamns, och Skurups kommun och svarar på frågor om EU, guidar bland EU-programmen, EU:s regelverk samt arrangerar aktiviteter och evenemang.

Studieresa till Köpenhamn
Det kommer även att anordnas en studieresa för ett antal ungdomar i de Sydskånska kommunerna, i början av november. Deltagarna kommer att få träffa representanter från EU-kommissionen, Europaparlamentet och Nordiska ministerrådet.

Är du intresserad av att följa med? Hör av dig till Ingrid Nilsson, EU-informatör, på epost ingrid.nilsson2@sjobo.se

Mer information
Läs mer och skicka in din ansökan, senast den 1 oktober, på Ditt EU:s hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 september 2019