• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Möjligheternas dag skapade nya kontakter mellan invånare och näringsliv

Möjligheternas dag skapade nya kontakter mellan invånare och näringsliv

Bild

Den 9 oktober 2019 hölls Möjligheternas dag - ett arbetsmarknadsevent arrangerat av Sjöbo kommun i samarbete med lokala aktörer, riktad mot elever årskurs 9, arbetssökande, nyanlända och de som funderar på att gå en utbildning. Besökarna fick en inblick i olika företag och yrken samt information om en rad utbildningar.

Eventet syftar till att hjälpa invånare att hitta jobb och fungera även som en plattform för näringslivet att berätta om sin verksamhet för arbetssökande och skolelever. Med Möjligheternas dag vill de medverkande aktörerna att besökarna ska vidga sin syn samt motverka eventuella fördomar om olika yrken.
- Dagen blev en succé och det kom omkring 300 besökare. Att vi på Sjöbo kommun kan genomföra eventen är till stor del tack vare företagarna som finns i orten. Här finns en god företagsanda och en stark vilja att stötta det lokala näringslivet och samarbeta för att vi ska kunna bli ännu bättre. Vår ambition är att Möjligheternas dag hålls även nästa år, berättar Johan Tykesson, projektledare på familjeförvaltningen i Sjöbo kommun.

Möjligheternas dag hölls för andra året
Jobbsafarin var en del av innehållet för dagen och 2018 blev det så omtyckt att det i år hade utökats med ytterligare en tur, till totalt fem. Jobbsafari är branschinriktade bussturer till olika företag och verksamheter i Sjöbo. Det görs för att öka kunskapen och intresset för olika branscher, specifika verksamheter och alla dess yrkesroller samt att informera om vägen till yrkena.

De olika inriktningarna för årets safari var:
• Bygg
• Industri/Teknik
• Kommunservice, skola och omsorg
• Lantbruk/Grön näring
• Besöksnäring

Företagsmingel
Under kvällen hölls ett mingel vikt enbart för näringslivet med syfte att stärka kontakten mellan kommun och näringsliv samt att företagen i Sjöbo kunde träffa varandra för att diskutera gemensamma frågor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 oktober 2019
Sidan publicerad av: Samir Hassan