• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Miljön och det gröna i fokus när Sjöbo Konsthall presenterar ny utställning

Miljön och det gröna i fokus när Sjöbo Konsthall presenterar ny utställning

En berättelse om grönt vill vara en liten del av den stora miljödebatten och ställa frågor om grönt som signalvärde, gruppidentitet, etikett, handelsvara. Du är varmt välkommen in i samtalet!

19 oktober - 22 november presenterar Sjöbo Konsthall utställningen En berättelse om grönt av Birgitta Godlund. Utställningen visar en tre-dimensionell berättelse om sitt eget/vårt förhållande till grönt såväl som en livsbejakande färg och som en företeelse i tiden. Här skymtar en pessimism som balanseras av färgflöden i gröna nyanser och krumbuktande former.

Döda grenar, björkstammar och inte minst ett mycket litet miniterrarium som kämpar för att synas, anger tonen i denna kontrastrika utställning förankrad i samtida miljövetenskap.

Birgitta Godlund är utbildad vid konsthögskolan i Bucharest och vid Konstfackskolan i Stockholm. Hon är representerad i offentliga samlingar i Sverige och internationellt i Asien och Afrika, där hon bott och verkat som mångsysslande konstnär under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Birgitta bor numera i Beddingestrand och driver där Galleri Estesio.

Läs mer på Sjöbo Konsthalls hemsida.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 oktober 2019
Sidan publicerad av: Johanna Svedin