• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Sjöbo kommun och Europa Direkt Sydskåne inspirerar och sprider goda exempel på EU-forum i Stockholm

Sjöbo kommun och Europa Direkt Sydskåne inspirerar och sprider goda exempel på EU-forum i Stockholm

EU-flagga

Vårt Europa Direkt-kontor har arbetat så framgångsrikt med information, demokratifrågor och delaktighet att vi bjudits upp till Stockholm på onsdag den 23 oktober, för att delta i panelsamtal på EU-forum.

- Vi åker en delegation från Sydskåne, vilken jag samordnar som koordinator för EU-gruppen i SÖSK (Sydöstra Skånes Samarbetskommitté) och verksamhetsledare för Europa Direkt Sydskåne, berättar Lia Sandberg, som har sitt säte i Sjöbo kommun.

I SÖSK:s EU-grupp ingår kommunerna Sjöbo, Tomelilla, Ystad, Skurup, Simrishamn och LEADER Sydöstra Skåne. Sjöbo kommun är även värdkommun för Sydskånes Europa Direkt-kontor.

EU-minister Hans Dahlgren och Regeringskansliet bjuder in till EU-forum för att följa upp arbetet med att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget kring EU-relaterade frågor i Sverige. Sjöbo kommun är en utav endast två kommuner som bjudits att ingå i programmet, för att berätta om sitt framgångsrika arbete med att sprida kunskap och engagemang kring EU.

Förutom Lia Sandberg och representanter från SÖSK-kommunerna, reser även Kommunstyrelsens ordförande i Sjöbo kommun, Magnus Weberg, till Stockholm och EU-forum. Magnus Weberg ska delta i ett panelsamtal tillsammans med bland annat Hans Dahlgren, EU -minister, Ebba Kock, ordförande för Sveriges Elevkårer och Sofia Råsmar, teamchef för Europa och juridik med ansvar för EU-frågor på TCO.

Magnus Weberg

Magnus Weberg

- Jag kommer att lyfta inspirerande exempel på hur vi jobbat med att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget i vårt EU-relaterade arbete i SÖSK. Jag kommer berätta om det arbete vi gjort men också om framtida arbete, både utmaningar och möjligheter, säger Magnus Weberg.

Både Magnus Weberg och Lia Sandberg är hedrade över att EU-arbetet uppmärksammats på riksnivå och de är väldigt stolta över att få kunna sprida goda exempel och inspirera andra kommuner.

Efter EU-forum och lunch besöker delegationen från Sydskåne Europahuset och träffar Johan Wullt, chef för avdelningen för press, media och informationsnätverk för EU-kommissionen i Sverige och Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Ta del av programmet i sin helhet på Regeringens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Europa Direkt Sydskåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 oktober 2019