Sjöbo bibliotek håller nu meröppet

Bild

För att erbjuda våra invånare och besökare större möjlighet att hitta en tid som passar att besöka biblioteket, så infördes den 13 december 2019 meröppet. Genom meröppet vill Sjöbo kommun också främja läsandet och skapa ett större intresse för det trycka materialet.

Registrera dig som meröppetlåntagare
Meröppet gäller mellan klockan 08.00 och 22.00, under alla dagar om året. För att få tillgång till bibliotekets stora utbud under meröppet måste du ha fyllt 18 år.

Du behöver ha ett lånekort, därefter får du fylla i ett meröppet-avtal. Du får en tagg och en pinkod som du kan komma in med vid bibliotekets entré. Taggen är personlig och du är ansvarig för det sällskap du eventuellt tar med.

Du kan låna, hämta reservationer, återlämna, använda lånedator som finns på biblioteket, läsa tidskrifter och böcker. Under den meröppna bibliotekstiden är det självservice, behöver du hjälp hänvisar vi till bibliotekets ordinarie öppettider. Det går endast att skriva ut från datorn under den bemannade tiden.

Instruktionsfilm för hur du blir meröppetlåntagare
Här får du se de olika steget som bibliotekspersonalen hjälper dig med, för att kunna besöka biblioteket under meröppet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 december 2019
Sidan publicerad av: Samir Hassan