Sjöbo kommun träffade EU-kommissionens chef på afternoon tea

Bild

Magnus Weberg i samtal med EU-kommissionens chef i Sverige, Katarina Areskoug Mascarenhas.

Den 16 december 2019 var Karina Hansson kommundirektör, Magnus Weberg kommunstyrelsens ordförande och Kamilla Danielsson tillväxtchef från Sjöbo kommun på ”Brexit – Afternoon Tea i Ystad” och träffade EU-kommissionens chef i Sverige Katarina Areskoug.

Träffen anordnades av Europa Direkt Sydskåne, som är EU-kommissionens lokala mötesplats för information om EU.
- För Sjöbo kommun är EU-frågor viktiga. Tillsammans med Ystad, Tomelilla, Simrishamns och Skurups kommun driver vi Europa Direkt Sydskåne. Sjöbo är en liten kommun i Europa men vi vill ta en stor plats, medverka aktivt och synas i samarbetet, säger Karina Hansson, kommundirektör.

Brexit – Afternoon Tea
Temat för mötet var Brexit och hur det skulle kunna komma att påverka det svenska näringslivet och kommunerna. Anneli Wengelin, Brexit-expert och kommerskollegiums senior-rådgivare, fanns därför på plats och berättade om det.
- Det blev en givande dag med mycket diskussioner och nätverkande. För oss är det viktigt att främja ett löpande samtal mellan lokala aktörer och EU:s institutioner och skapa en plattform för våra kommunala tjänstepersoner och våra företagare att ställa frågor direkt till EU:s representation, berättar Lia Sandberg från Europa Direkt Sydskåne.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 december 2019