Vi söker gode män och förvaltare

Tomelilla-Ystad-Sjöbo överförmyndarnämnd söker fler gode män och förvaltare som vill göra en insats för vuxna personer som på grund av sitt hälsotillstånd är i behov av hjälp.

En god man eller förvaltare har i uppdrag att företräda en person i rättsliga, ekonomiska och sociala frågor, till exempel att betala räkningar, ansöka om bidrag eller se till att beviljade insatser fungerar. Du behöver ha tid och vilja att lära känna och hjälpa en annan människa. Det är viktigt att du är ansvarfull, ekonomiskt lagd, har kunskaper om det svenska samhället samt att du kan tillgodogöra dig information och anvisningar. Uppdraget är i grunden ideellt men berättigar till ett visst arvode enligt riktlinjer från Sveriges kommuner och regioner.

Mer information om hur du blir god man finns på Tomelilla kommuns hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en intresseanmälan: Blanketten hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du önskar mer information är du välkommen att kontakta oss. Du når oss antingen via mejl på overformyndarnamnden@tomelilla.se eller via Tomelilla direkt 0417-180 00.

Vi har telefontid måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10.00-12.00 samt tisdagar klockan 13.00-14.30.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 januari 2020