Nya öppettider stadsbyggnadsförvaltningen

Ändrade receptionstider och kvällsöppet

Vi vill finnas tillgängliga när du kan. Som en del i vårt ständigt pågående förbättringsarbete ändrar verksamheterna på Ommavägen från och med 1 februari 2020 öppettiderna.

  • Varje arbetsdag mellan kl.10:00 och kl.12:00 är receptionen på Ommavägen öppen. Dessa timmar är de mest välbesökta och under våra öppettider är vi tillgängliga för inlämning av handlingar, vägledning, råd och hjälp i enklare frågor.

Kvällsöppet på bygglovsenheten

Vi har märkt att våra förmiddagstider är mer populära än våra eftermiddagstider. Vi har även fått önskemål om att ha öppet kvällstid efter kontorstid. Våra nya öppettider kommer därför vara dessa:

  • Kvällsöppet på bygglovsenheten torsdagar ojämna veckor kl. 17 – 19 med start den 13 februari. Sjöbo är en pendlarkommun och vi vet att det kan vara svårt att komma ifrån på dagtid för att ringa eller mejla oss. Därför provar vi detta under våren 2020 för att se hur det fungerar. Vi kommer att utvärdera efterhand.

Kvällsträffar för dig som funderar på att lämna in ny ansökan eller anmälan

Kvällar då vi håller öppet finns bygglovhandläggare på plats som du kan diskutera ditt kommande projekt med, du kan få hjälp att tolka detaljplaner och bygglovshandläggaren kan hjälpa till med att titta på handlingar och förklara våra processer.

Vid kvällsträffarna kan du inte boka tid, det är bara att komma, så tar tillgänglig handläggare emot så många besök som hinns med under de två timmarna. Har du redan ett pågående ärende ska du vända dig direkt till din handläggare och boka tid under ordinarie arbetstid, om du känner att du vill diskutera något eller har frågor. Kvällsträffarna är till för de som ännu inte har kommit in med en ansökan eller anmälan.

Våra träffar startar den 13 februari och pågår under våren.

Du når oss på mejl, telefon och här på hemsidan

Utanför dessa öppettider kan man alltid lämna handlingar i vår brevlåda, samt få hjälp av handläggare via mejl eller telefon. Övrig tid hänvisar vi besökare till den centrala receptionen i Kommunhuset på Gamla Torg.

Det går även att hitta mycket hjälpsam och tydlig information om alla möjliga frågor här på vår
hemsida under Bygga, bo och miljö.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 februari 2020