Klart med ny rektor för Färsingaskolan

Bild

Mikael Wahlberg blir högstadieskolans nya rektor och tillträder tjänsten den 1 april 2020. Ett uppdrag han ser framemot att axla.
- Att få komma till en renodlad högstadieskola med ett spännande uppdrag att arbeta ihop tre skolor till en, känns väldigt roligt!

Totalt var det 17 som sökte till tjänsten. Att valet slutligen föll på Mikael Wahlberg berättar Per-Olof Wigsén, skolchef, beror på hans gedigna bakgrund och att han uppfyller kravprofilen för tjänsten.
- Mikael har det som krävs för att ta Färsingaskolan in i den nya skolorganisationen. Vi har dessutom genomfört omfattande referenstagning och de har bekräftat att han besitter hög kompetens, berättar Per-Olof.

Kommer med erfarenhet
Mikael har jobbat som rektor sedan 2009 och början som biträdande rektor på Johannesskolan i Malmö. Närmast kommer han från en F-9-skola och särskola i Helsingborg. För Mikael är tydligt ledarskap med raka besked och tydliga ramar viktigt. Tillit till medarbetarna och möjlighet till delaktighet i beslutsprocesserna är två andra grundpelare i hans rektorskap.
- Det första jag kommer göra är att träffa och lyssna på så många medarbetare och elever som möjligt, för att få deras bild av nuläge och tankar kring framtiden för skolan, avslutar Mikael.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2020