• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / ”Möjligheternas dag” kom till final i ”Årets Kommunala Innovation 2020”

”Möjligheternas dag” kom till final i ”Årets Kommunala Innovation 2020”

Bild

Entré till Sjöbo Utbildningscentrum.

”Möjligheternas dag” som arrangeras av Sjöbo utbildningscentrum var en av finalisterna till utmärkelsen, som syfta till att lyfta innovativa lösningar och nyskapande metoder. Den 6 mars utsågs Sotenäs kommun till vinnare.

Bakom utmärkelsen står Future & Welfare. Sotenäs kommun prisas för sitt Symbioscentrum, en vattenrenings-innovation som bidragit med miljöfrämjande affärslösning och global spridningspotential. Genom detta har Sotenäs kommun skapat en ekonomiskt och miljömässigt hållbar lösning för utsläpp och avfallshantering.

Sjöbo kommun var en av tolv nominerade i finalen
- Det var första gången som Sjöbo kommun nominerats och vi hade såklart hoppats på att få utmärkelsen men Sotenäs kommun var mycket värdiga vinnare. Att vi tog oss till finalen är ett erkännande för att vi har ett framgångsrikt och innovativt arbetssätt, säger Kristina Petersson, skolchef på Sjöbo utbildningscentrum.

Sjöbo utbildningscentrums innovativa arbete
Möjligheternas dag anordnas för kommunens medborgare med målsättningen att skapa tillit och förtroende gällande möjligheter till kompetensförsörjning och kompetensutveckling, såväl långsiktigt som kortsiktigt, samt att motverka utanförskap och minska försörjningsstöden. Arrangemanget innehåller ”jobbsafari” till näringslivet. Jobbsafari är branschinriktade bussturer till olika företag och verksamheter. På så sätt ökar kunskapen om och intresset för valt branschområde, de specifika verksamheterna och dess yrkesroller.

Genom uppföljning, statistik och anställningar direkt i anslutning till Möjligheternas dag, har eventet visats ge väldigt goda resultat. Det har också inneburit att fler har börjat på vuxenutbildning, genomfört säkrare val till gymnasiet och samarbete med grundskolan har stärkts.

Sjöbo utbildningscentrums arbete lyfts ofta upp
Arbetet som medarbetarna på Sjöbo utbildningscentrum utför har satt kommunen på kartan, flera gånger om. Bland annat den 28 november 2019, då de blev utsedda till Årets Team på Framtidsgalan för sitt arbete med Yrkes-SFI. Läs mer om priset Årets Team här. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 mars 2020