Sista konserten för elevens val?

Konsert elevens val Färsingaskolan 2020

Konsert elevens val Färsingaskolan 2020

Under många år har eleverna i högstadiet på Färsingaskolan avslutat läsåret med en konsert på Flora biografen. De som medverkar på konserten är elever i årskurs 8 och 9 som har valt musik som elevens val. Under hela året har de repat för att kunna leverera på avslutningskonserten.

Även i år blir det konsert, men på grund av Corona blir det fler konserter med färre publik på Färsingaskolan. I år blir det också (kanske) den sista konserten eftersom elevens val försvinner från schemat från och med nästa läsår.

- I år är inget som vanligt, säger Per Johannesson musiklärare på Färsingaskolan, när han hälsar alla välkomna till konserten. Vi håller konserten här i aulan, publiken kommer klassvis för att vi inte ska bli för många. Om det blir någon elevens val nästa år vet vi inte men det finns en liten chans.
Vi glömmer virus och annat för en stund och ger oss in i glitter och glamourvärlden.
Välkomna till årets konsert!

Vi bjuds på låtar i olika genrer, från The Clash till Frank Sinatra. Eleverna bjuder på sig själv och det syns att de har roligt.

Therese Thelander, tillsammans med Per Johannesson, är de som drillar eleverna under läsåret. Från att hitta låtar som kan passa, komma överens om vem som ska spela/sjunga vad, peppa och stötta, till att sköta ljud och logistik under konserten. Många timmar läggs ner av både lärare och elever, till glädje för dem själva och alla som för möjligheten att se konserten.

Vi håller tummarna för att det även nästa år kan bli en konsert!

Stipendieutdelning
Under konserten delades det ut två stipendier från Mikael Hanströms minnesfond. Det är kulturskolan som delar ut stipendier till lovande unga gitarrister. Det är andra året i rad som stipendiet delas ut. Stipendierna gick till Hugo Hansson och Lucas Kemppainen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juni 2020
Sidan publicerad av: Åsa Löfgren