Unga på landsbygden kan få sommarjobb som influencers

Bild

Projektet Unga influencers på landsbygden som startas upp av Leaderområdena i Sydöstra Skåne och MittSkåne ger unga mellan 16 och 25 år möjlighet att få sommarjobb som lokal influencer och dela med sig av sin vardag som ung på landsbygden i sociala medier.

Inom ramen för projektet erbjuds en ungdom i Leaderområdenas respektive kommuner; Eslöv, Höör, Hörby, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad, möjligheten att få sommarjobb som influencer. Sommarjobbarna får utbildning och löpande coachning av en etablerad influencer och uppdraget går ut på att göra olika inlägg i sina egna sociala medier där man berättar om och visar upp livet som ung på landsbygden.
- Vi går ut hårt med att marknadsföra det som Skånes förmodligen roligaste sommarjobb! Vi vill lyfta och synliggöra ungas tillvaro på landsbygden genom att låta unga själva får vara med och dela med sig och berätta om sin vardag och vad de gör på sommaren i sociala medier. Målet är även att stärka ungas bild av landsbygden och låta de unga själva få lyfta fram saker som finns att göra och upptäcka på landsbygden och samtidigt inspirera andra unga till en aktiv sommar säger Andreas Thell, projektledare för La Source.

La Source och Ung i MittSkåne bakom initiativet
Ansökningsperioden pågår fram till den 24 juni och redan i slutet av veckan 26 kommer de utvalda kandidaterna få besked varpå jobbet som influencer börjar vecka 27 och pågår i 8 veckor under sommaren.
- Det långsiktiga syftet med projektet är att främja ungas möjlighet till engagemang och delaktighet på landsbygden och att lyfta fram landsbygden som en attraktiv plats att bo på för unga. Förutom ungdomarna som erbjuds sommarjobben kommer vi engagera unga genom olika tävlingar och kampanjer på sociala medier och erbjuda utbildning/workshop för alla som är intresserade av att utvecklas i användandet av sociala medier. Utbildningen vänder sig också till de som är nyfikna på hur man blir en etablerad influencer, avslutar Andreas Thell.

Mer information
Läs mer om Projektet Unga influencers på mittskaneutveckling.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
och leadersydostraskane.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2020