• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Mystik, kunskap, kreativitet och stort författarskap - spännande höstprogram för barn och vuxna

Mystik, kunskap, kreativitet och stort författarskap - spännande höstprogram för barn och vuxna

Pressbild. Thomas Wiehe och Lars Fernebring.

Nu släpper vi höstens alla programpunkter för biblioteken i Sjöbo kommun!

Först ut i höstens program är:

Trollskog och älvdans i Skåne
Caroline Alesmark gav 2019 ut ”Trollskog & älvdans i Skåne” och tillsammans med Polgara Järnefelt 2017 skrev de ”Gåtfulla Skåne”. Vi får följa med författarna på en resa till mystiska och spännande platser ofta i närheten av Skåneleden.
Tisdag 15/9 kl 18.30 , Sjöbo bibliotek. Förhandsbokning: Sjöbo bibliotek

Höstens program bjuder på en stor bredd i utbudet. För den som är språkintresserad vill vi tipsa om:

Grejen med svenska språket
Sara Lövestam arbetar med språket på många plan, som skönlitterär författare, som språkvetare anlitad som expert i TV4 och i flera tidningar, och som tidigare verksam lärare i svenska för invandrare. Med böckerna Grejen med verb (2014), Grejen med substantiv (2017) och Grejen med ordföljd (2018) har hon satt svensk grammatik i centrum på ett sätt vi aldrig sett förut. I denna föreläsning blandar Lövestam fakta och kuriosa om svenska språket med underhållande reflektioner kring grammatiken – det fantastiska systemet som håller ihop allt.
Måndag 19/10 kl 18,30 , Sjöbo bibliotek. Förhandsbokning: Sjöbo bibliotek

Den som är visintresserad får absolut inte missa sång- och berättarprogrammet av Lars Fernebring och Thomas Wiehe där vi får lära känna nya okända sidor av Evert Taube och Dan Andersson och den omvälvande tid de levde i.

Evert Taube och Dan Anderssons väg till författarskapet och viskonsten
Dan Andersson född 1888. Evert Taube född två år senare. De ville bli författare – men vistexterna gjorde dem odödliga. Nästan jämngamla blev de Sveriges största vispoeter. Ofta sedda som väldigt olika – men hur sann är den bilden? I ett sång- och berättarprogram till gitarr och munspel får vi höra om deras väg till författarskapet och visdiktningen utifrån brev och litterära källor. En berättelse i ord och ton om två unga konstnärssjälar som drömde om författarskap och måleri. Genom sina visor blev de istället våra främsta nationalpoeter. Men vägen dit var inte lätt... Tisdag 24 november kl 18.30, Sjöbo bibliotek. Förhandsbokning: Sjöbo bibliotek

Vi har även ett fullspäckat program för barn och unga. Vad sägs om att vinna biljetter till filmen om Nelly Rapp?
Besök vår bokutställning och gå vår tipspromenad med frågor om Nelly Rapp. Du har chansen att vinna biljetter till Nelly Rapp filmen som har premiär fredag 23 oktober. På biblioteken i Sjöbo, Blentarp, Lövestad och Vollsjö.

Andra saker du som är ung kan testa är bland annat:

  • Kom och pyssla i Fantasia med oss på Sjöbo bibliotek.
  • Fredagsmys med Läshunden Elit.
  • Besök vår bokutställning med läskiga och spännande böcker och passa på att låna böcker som du kan läsa på läslovet.
  • Spök- och monsterverkstad på Sjöbo bibliotek.

Ta del av programmet i sin helhet här.

Välkommen!

Vi har anpassat oss till gällande restriktioner för att begränsa smittspridning. Därför tar vi emot ett färre besökare än normalt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 september 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin