Sjöbo bibliotek öppnar upp igen, med begränsat antal besökare

Bild

Med start vecka 50 och tillsvidare håller Sjöbo Bibliotek öppet fyra timmar om dagen men med begränsad service och maxantal besökare, till sex personer samtidigt. För att besökare snabbt och enkelt ska kunna veta om det är okej att komma in till biblioteket eller om maxantalet redan är nådd, och i så fall behöva vänta, så har en digital räknare satts upp vid entrén.

Digital räknare
Räknaren liknar ett trafikljus och visar grönt när det är fritt fram att besöka biblioteket och rött när det är max antal besökare inne.
- Räknaren har fungerat mycket bra och är samtidigt en rolig lösning. Den är till stor hjälp eftersom vi har verksamheten en trappa upp och därför kan vi inte ha full kontroll över entrén och hur många som kommer in samtidigt. Med den här lösningen kan kommuninvånare återigen besöka biblioteket och det gläder mig oerhört mycket, berättar Maja Ricci, bibliotekssamordnare.

Besökare uppmanas att hålla avstånd
Folkhälsomyndigetens rekommendationer ska efterlevas om att hålla avstånd och inte besöka biblioteket om man har symptom. Det är också viktigt att man håller sitt besök på biblioteket under så kort tid som möjligt.

Fortsatt service för besökare som inte vill komma in till biblioteket
Det går fortfarande hämta sina reserverade böcker i bibliotekets foajé. Servicen med att få sina böcker hemkörda till dörren, finns också kvar. För tidsbokning av hemkörning, mejla eller ringa biblioteket, e-post: biblioteket@sjobo.se telefon: 0416-271 60.

Öppettider på Sjöbo bibliotek
Måndag - torsdag 14.00 – 18.00, fredag 12.00 - 16.00.

Telefontider för bokning av avhämtning eller hemkörning av böcker:
Måndag - torsdag 10.00 – 18.00 och fredag 10.00 – 16.00.

Så fungerar räknaren
I klippet nedan berättar Ida Kronholm, bibliotekarie, hur räknaren fungerar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2020
Sidan publicerad av: Samir Hassan