Så ser planeringen för vaccineringen ut

Nästa vecka kommer vaccinering av våra kunder och medarbetare på särskilt boende att starta.

Planeringen görs i samverkan med vårdcentralen och beror på hur mycket vaccin som kommer till Region Skåne.

Den planering som finns idag är:

  • Björkbackens vaccinering startar den 21 januari.
  • Veckan därpå är det Rosenlund och Solkullens tur.
  • Veckan därpå är det Sandbäcksgården och Ängsgårdens tur.

Den 4 februari vaccineras Sandbäcksgården och deras personal. Sedan har samtlig personal samt kunder på särskilt boende fått sin första dos, och vårdcentralen har garanterats en andra dos till alla dessa.

Vaccineringen i ordinärt boende (hemtjänst) drar ut på tiden eftersom vårdcentralen inte får tillräckligt med doser.

Personligt vaccinbrev till alla 65-plus

Region Skåne räknar med att kunna börja vaccinera skåningar från 65 år och uppåt i mitten av februari. När det är dags kommer alla som är födda 1956 och tidigare att få ett personligt brev från Region Skåne med information om hur man bokar tid för vaccination mot covid-19. Det går inte boka tid innan man fått brevet.

Viktigt att se upp för bedrägeriförsök! Polisen varnar för bedragare som ringer upp äldre personer och vill boka in en vaccinationstid. De kräver att man ska identifiera sig med bankdosa eller mobilt bank-ID. Folkhälsomyndigheten och Region Skånes verksamheter ringer aldrig upp och begär inloggningsuppgifter, eller att man via telefon ska logga in med bankdosa eller mobilt bank-ID. Lämna därför aldrig ut dina uppgifter till okända som kontaktar dig.

Region Skånes hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Skånes facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Polisen informerar: Vaccinations-bedragare i farten

Under den närmaste tiden är det många som kommer att vaccinera sig mot Covid-19. I samband med detta har bedragare börjat ringa runt för att försöka lura folk. Lägg på luren om du känner dig stressad eller pressad av någon som ringer.

Bedragarna ringer upp och säger att de kommer från exempelvis Folkhälsomyndigheten och vill boka in en vaccinationstid åt dig. De kräver att du identifierar dig med bankdosa eller mobilt bank-id. Detta ska du inte göra! I vissa fall vill bedragarna även komma hem till dig. Lägg på luren om du får denna typ av samtal.

En bedragare försöker ofta stressa dig till att göra något, eller hålla kvar dig i luren tills du har gjort som de vill. Var vaksam och lägg på luren om samtalet känns konstigt eller oväntat.

Du kan läsa mer på Polisen hemsida om hur du skyddar dig mot bedragare länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 mars 2021
Sidan publicerad av: Samir Hassan