Studera till lärare med lön

Bild

Arbetsplatsintegrerad lärarutbildning ger dig en unik möjlighet att studera till lärare samtidigt som du fördjupar och tillämpar dina kunskaper genom att arbeta som lärare på Färsingaskolan i Sjöbo. Du genomför dina studier vid Högskolan Kristianstad samtidigt som du har en anställning som lärare. Ansökan är öppen till 15 mars 2021.

Nu har du som vill bli ämneslärare möjlighet att studera till lärare samtidigt som du arbetar i skolan. Tillsammans med Sjöbo kommun erbjuder Högskolan Kristianstad en arbetsplatsintegrerad ämneslärarutbildning åk 7-9. Första året studerar du på heltid, därefter kombinerar du studier med arbete som lärare på halvtid och får lön under studietiden.

Ämneslärare 7-9
Ämneslärarutbildningen omfattar 270 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurserna 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskaplig kärna (UVK) och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Programmet är femårigt och det ingår även studier under ett par sommarterminer.
Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Vårt erbjudande

  • Sjöbo kommun ersätter studiedelen under år 1 med 9 000 kronor per månad, då studier sker på heltid.
  • Sjöbo kommun betalar resterande studieår 18 000 kronor per månad vid heltid, arbetsdel: 12 500 kronor, studiedel: 5 500 kronor.

Läs mer om utbildningen på Högskolan Kristianstads hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här ansöker du

Du kan ansöka fram till den 15 mars 2021.
För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Sjöbo kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2021. Observera att du behöver ansöka både till oss på kommunen och till högskolan.

Läs intervjun med Adam Norell Dahlqvist

Adam Norell Dahlqvist har just avverkat sin första termin på den arbetsplatsintegrerade ämneslärarutbildningen årskurs 7-9 vid Högskolan Kristianstad. Parallellt med studierna ska han arbeta som lärare i kemi, matematik och fysik på en högstadieskola.

Läs intervjun på Högskolan Kristianstads hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 februari 2021