Kronprinsessparet på digitalt besök i Sjöbo

Bild

Den 12 maj hade kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunalrådet Magnus Weberg (M). Kronprinsessparet ville veta hur coronapandemin påverkat Sjöbo kommun och hur vi hanterat den.

Kronprinsessparet i digitala möten med Sveriges kommuner
-Under vårt samtal lyfte jag bland annat fram alla våra fantastiska medarbetare, särskilt inom vård och omsorg. Ingen av oss har tidigare varit med om en pandemi vilket krävt ett enormt arbete, snabba omställningar och nya arbetssätt under stor press, säger Magnus Weberg.

Sjöbo kommun var, precis som Skåne i övrigt, tidiga med att införa restriktioner på besök i våra boenden. Detta har tyvärr inneburit en ökad ensamhet, för boende men även för övriga äldre i vår kommun som innan pandemin åt och umgicks i restaurangerna på våra boenden.
- Jag har en förhoppning om att detta snart blir möjligt så att man åter kan träffas och umgås, säger Magnus Weberg.

Kronprinsessparet ville veta mer om Sjöbo som kommun och plats
– Jag berättade om att vi har mycket på gång i kommunen, allt från företagsetableringar till nybyggnation av bostäder. Vi utvecklar också förra årets satsning med sommarlovsaktiviteter för barn och unga runtom i kommunen. Pandemin kommer även i år att innebära en hemester och för att våra yngre invånare ska ha något att se fram emot och sysselsätta sig med, berättar Magnus Weberg.

Fortsatt tuffa tider
Besöksnäringen och handeln har det fortfarande väldigt kämpigt. Kommunen behöver därför se till att Sjöbo kan hålla ut och rusta för att snabbt komma tillbaka när det vänder, berättar Magnus Weberg för kronprinsessparet.
- Vi ser inga stora ökningar i arbetslöshet utan kommunen behåller sin nivå klart under rikssnittet. Däremot ser vi pandemieffekter i form av en kraftig ökning av orosanmälningar för barn som riskerar att fara illa, säger Magnus Weberg.

Kronprinsessparets hälsning till kommuninvånare
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel avslutade mötet med att skicka med en varm hälsning till alla kommuninvånare i Sjöbo kommun och ett tack för de insatser som gjorts under smittspridningen i kommunen.

Magnus Weberg avslutade med att tacka för att Kronprinsessparet tagit initiativ till mötet och lämnade en stående inbjudan att besöka Sjöbo när det åter blir möjligt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 maj 2021