Kulturskolans dag!

Idag den 17 maj arrangeras för första gången en manifestation för Sveriges Kulturskolor. Det gemensamma musikcollaget ”Viva la vida” har samlat över 1200 elever som tillsammans skapar en enorm nationell orkester. Och 200 kulturskolor deltar i manifestationen med en mängd olika kulturformer och visar upp all den fantastiska verksamhet som hundratals barn och unga deltar i, bland annat Sjöbo kulturskola. Initiativtagare till Kulturskolans Dag är Kulturskolerådet, kulturskolornas intresseorganisation i samarbete med Trollhättan Stad.

– Det är helt magiskt vilket gensvar det har varit från eleverna på alla Kultur och Musikskolor, det har bokstavligen strömmat in videos. Det är helt fantastiskt att se och höra och jobba med materialet, att se elevers glöd och glädje i spelet och all energi som läggs ner för att göra en gemensam video och tolkning av Coldplays Viva La Vida i dessa pandemitider. Videon är en hyllning till kraften att skapa musik och kultur tillsammans. Viva La Vida - Länge Leve Livet, nu satsar vi tillsammans framåt för våra barn och ungdomar, säger Ulf Wadenbrandt, dirigent vid Trollhättan N3.

Kulturskolerådet är en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening där kommuner samverkar för en tillgänglig och högkvalitativ kulturskoleverksamhet. Vår vision är att alla barn och unga ska ha likvärdiga möjligheter att utvecklas genom kulturutövande i verksamhet med hög kvalitet och tillgänglighet.

– Låt oss sätta ljuset på kulturskolan och fortsätta arbeta tillsammans för en starkare kulturskola som ser till att alla barn och unga får lika möjligheter till kulturell och konstnärlig verksamhet, säger Torgny Sandgren kulturskolerådets generalsekreterare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 maj 2021