Fantastisk personal inom vård och omsorg

Porträtt Anie Palmkvist vård och omsorg, men munskydd på på Rosenlund

Anie Palmkvist skickar en hälsning från Rosenlund.

Mitt i eländet och allt negativt som corona-smittan för med sig, vill vi ge dig en ögonblicksbild från vården och omsorgen. Här räddar vår fantastiska personal vardagen. Var dag.

Stjärnor gör enorm insats

Fakta är att läget är otroligt ansträngt: stora delar av personalstyrkan är hemma på grund av familjekarantän, vab, smittspårning och covid. Men den personal som är kvar, är stjärnor som gör en enorm insats. I ett försök att öka bemanningen, har medarbetare i kommunen med andra jobb än vårdyrken, tillfälligt sadlat om och kickar in där det behövs som mest. En av dem som tillfälligt kompletterar sina vanliga arbetsuppgifter med att arbeta som vårdbiträde, är Anie.

Gör det lilla extra

Här är hennes hälsning från Rosenlund:
- Jag har lämnat mitt skrivbord på kommunhuset, tagit på mig en blå uniform, munskydd, visir och handskar och åkt ut för att försöka hjälpa till. Personalen som möter mig har brutit sina semestrar, de jobbar övertid och jobbar extra, kommer in på helger och vänder ut och in på sig själva för att ta hand om våra äldre och hjälpa sina kollegor. Trots att de är stressade och trötta, möter de varandra och våra kunder med ett lugn och ett leende. Och de gör det där lilla extra trots stressen: stannar upp och lägger en varm hand på axeln och frågar om de behöver något, skriver ett litet meddelande på servetten på frukostbrickan och värmer därmed någons hjärta.

- Jag vill skicka en hyllning och ett stort tack till alla som anstränger sig och hjälper till, som offrar sin fritid för jobbet och lämnar sin bekvämlighetszon för att bidra. Utan er hade vi aldrig klarat det! Tack!

personal Rosenlund Sjöbo

Therese, Emilia, Linda och Jessica på Rosenlund.

Lisbeth på Rosenlund

Lisbeth på Rosenlund

Text på servett Rosenlund

Det där lilla extra.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2022