Start för ny grupp i föräldrautbildning

Bild

I många familjer är det vanligt med bråk och konflikter mellan förälder och barn. Som förälder kan det vara svårt att veta hur man skall hantera situationen. Komet är ett föräldrautbildningsprogram som riktar sig till dig som vill minska tjat och konflikter i hemmet och få en lugnare relation med ditt barn.

Just nu anordnar råd och stödenheten en Kometkurs som riktar sig till föräldrar med barn i åldern 3 -12år. Du får chans att tillsammans med andra föräldrar diskutera och prova nya sätt att bemöta och hantera olika situationer med ditt barn.

Komet - föräldrautbildning

Målet är att förbättra relationen, kommunikationen samt minska konflikter mellan föräldrar och deras barn. Utbildningen sker i grupp med andra föräldrar och två gruppledare vid 11 tillfällen. Träffarna bygger på filmer, pedagogiska inslag med diskussioner och idéer om hur man kan bemöta sitt barn. Föräldrarna tränar sedan hemma mellan träffarna.

Nästa grupp är planerad att starta i början av hösten 2022

Om du vill delta mejla då till radochstodenheten@sjobo.se eller ringa 0416-27300 vardagar klockan 10.00 - 12.00.

Läs mer om föräldragrupperna

Här hittar du mer information om utbildningen till dig som vårdnadshavare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 april 2022