Jobba som brandman i beredskap

Bild

Har du ett stort engagemang och vill bidra till att skapa trygghet och säkerhet där du bor? Då är det här något gör dig!

Som räddningstjänstpersonal i beredskap tjänstgör du grundläggande med jourtjänstgöring dygnet runt var tredje eller fjärde vecka. Andra möjligheter som att exempelvis endast tjänstgöra under dagtid eller kvällar och helg kan vara möjligt under speciella förhållanden.

Arbetsuppgifterna varierar och innebär bland annat räddningsarbete vid bränder, trafikolyckor samt att ge första hjälpen vid sjukdomsfall.

Ett lagarbete

Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får röra på dig mycket.
Du måste därför vara bra på att handskas med människor och ha lätt för att samarbeta. Dessutom ställer arbetet fysiska krav på dig, vilket gör att du måste ha bra fysik och kondition.

Vad krävs för att söka?

Det finns ett antal krav du behöver uppfylla för att bli aktuell som brandman:
• Du ska vara minst 21 år och ha B-körkort.
• Du ska grundläggande bo eller arbeta nära brandstationen på din ort. Vanligtvis ska räddningsstyrkan åka från stationen senast 5 minuter efter att larmet har gått.
• Du behöver tillåtelse från din ordinarie arbetsgivare att lämna arbetsplatsen vid larm och utbildningar.

Är du intresserad?

Besök sorf.se Länk till annan webbplats. för ytterligare information och där finns också möjligheten att göra en inledande intresseanmälan via webbformulär.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 maj 2022