Rörelse, musik och glädje i skolorna med Pidde P

Pidde P gästar Lillgårdens förskola som jobbar med rörelse på schemat

Pidde P gästar Lillgårdens förskola. Foto: Rickard Berg

Sjöbos skolor och förskolor arbetar aktivt för mer rörelse och välmående hos barnen i kommunen. Därför har Lillgårdens förskola fått besök av artisten Pidde P, som är ute på en skolturné för att motivera barn att uppleva rörelseglädje.

Rörelse, musik och glädje

Det var ett väldigt uppskattat besök med mycket rörelse, musik och glädje. Stämningen var på topp bland både barn och vuxna. Vädrets makter visade sig också från sin bästa sida vid besöket.

Rörelseglädje och välmående i fokus

Det senaste halvåret har varit ganska hektisk för Pidde P, eller Peter Hedvall, som han egentligen heter. Tills nu har han uppträtt på drygt 500 skolor och förskolor där han har delat med sig av rörelsebudkapet, där rörelseglädje och välmående står i fokus.

– Fantastiskt roligt att göra något som fångar upp barnen tidigt i livet när det gäller rörelse, bättre hälsa och utveckling. Alla barn ska tycka att det är kul att gå i skolan eller förskolan, och jag vet att det är viktigt att barn är fysiskt aktiva för att må bra! Alla barn ska också få samma möjligheter att delta i aktiviteter, oavsett sin bakgrund. Få uppleva glädje och att röra på sig är kul, säger Pidde P.

Pidde P gästar skolor för att främja rörelseglädje

Pidde P. Foto: Rickard Berg

Aktiviteter för bättre hälsa

Lillgården förskola arbetar sedan tidigare med olika aktiviteter som främjar hälsan. Detta genom att bland annat ha gymnastik på schemat, där alla barnen är väldigt aktiva och de äldre barnen visar och hjälper de yngre. Men också mindfulnessövningar av utbildad personal. Man är generellt mycket positiva till alla aktiviteter som medför bättre hälsa.

– Fortsätt röra på er och må bra, sa Pidde P vid besöket på Lillgården förskola, vilket gav en massiv respons med glada tillrop.

Några barn hade gjort fina plakat och andra ville fick autografer efter spelningen. Pidde P ställde också glatt upp och småpratade med sina yngre fans denna soliga vårdag på Lillgården i Sjöbo.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 maj 2022