Vernissage på Elfstrands!

En bild på ett keramikfat med grönt mönster på, fotograferat uppifrån.

Keramikskål skapad av Berit Tuvesson

Den 18/6 öppnar Elfstrands krukmakeri och arbetslivsmuseum för säsongen, och i år erbjuds ett härligt sommarprogram, en fin utställning och generösa öppettider!

Välkommen till Elfstrands krukmakeri och arbetslivsmuseum! Här hittar du ett unikt museum i Skåne, där såväl boningshus som keramikverkstad står bevarade efter de tidigare ägarna, familjen Elfstrands!

Årets utställare i muséet är Berit Tuvesson från Billinge krukmakeri, med utställningen Skålar i dåtid och nutid. Berit beskriver sin utställning så här:
På Elfstrands krukmakeri visar jag dekorerad lergodskeramik. Lergodset beläggs med infärgad piplera och dekoreras på traditionellt sätt. Hantverket går tillbaks till 1700-talet. Med min kollektion arbetar jag i en gammal tradition men med egna former och nya, tidsenliga dekorer. Jag tycker det är en spännande process att låta gammalt och nytt mötas! Drejning är min passion, därför ligger mig brukskeramiken varmt om hjärtat. Att upprepa former är keramikerns bästa läromästare. Det är där man slipar sina drejkunskaper.

Förutom keramikutställningen kan du själv prova på att arbeta med lera vid tre tillfällen under sommaren, det blir dockteater och allsång och föredrag om renovering och blomsterbuketter!

Här hittar du Elfstrands program för sommaren 2022 Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2022