En dag med glädje och hopp om framtiden!

Student, utspark, Flakåkning

Flakåkningen passerar Gamla Torg. Foto: Rickard Berg

Torsdagen den 16 juni var inte vilken dag som helst. Denna soliga sommardag tog eleverna på Malenagymnasiet i Sjöbo Kommun studenten och vilken fest det blev. Malenagymnasiet bedriver framgångsrikt program för Bygg- och anläggning samt Fordon- och transport. Här får i stort sett alla elever arbete direkt efter studenten. Viktiga framgångsfaktorer är mindre klasser och engagerade lärare som alla har en gedigen branschkunskap.

Mycket folk hade samlats för att hylla och det var köer och bilar överallt. Det ena vrålåket efter den andra syntes på gatorna utanför examensplatsen där de väntade på sina passagerare.
- Fantastiskt kul att vi fick uppleva detta i år efter några år med pandemilösningar säger Daniel Olofsson, lärare för byggprogrammet på skolan.

Flakåkningen var också ett populärt inslag, där många hade samlats längs gatorna för att se när flaket passerade förbi. Stämningen var på topp och eleverna sjöng sina egenkomponerade och glada sånger.
- I princip alla våra elever har redan har fått arbete, vilken är en kvalitetsstämpel för Sjöbo Kommun och våra utbildningar säger Petra Roth, stolt rektor på Malenagymnasiet. Som också tror framgångarna beror på att man har mindre klasser och välutbildad personal.
Förhoppningsvis blir det någon välförtjänt semester för de nyblivna studenterna innan arbetslivet sätter igång på riktigt.

Studenten, utspark, flakåkning, Malenagymnasiet

Flakåkning från Malenagymnasiet på gång. På bild syns också trätillverkade medaljer som symboliserar skolans 1.a och 2.a plast i SM för yrkesförare.

Utspark, student, Malenagymnasiet

Utspark på Malenagymnasiet inför publikmassor.

Student, utspark, Malenagymnasiet

Bilar väntade i massor på studenterna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2022