Vinnande förslag i Bjärsjölagård, Vollsjö och Öved!

Gammal stenmur framför Bjärsjölagård slott.

Hela 561 röster lämnades in i landsbygdsutvecklingsprojektet, område 2! Alla rösterna är nu räknade, och de vinnande förslagen är utsedda. I Bjärsjölagård vann utegym, i Vollsjö vann grillplats med sittplatser och i Öved vann utegym.

Stort intresse

De boende i Vollsjö, Öved och Bjärsjölagård lämnade in 83 förslag på projekt som de tycker kan ge sin by ett mervärde. Eftersom många förslag var liknande, blev det till slut tolv unika förslag som lades fram för röstning. Intresset för att delta i projektet har varit stort, och nu är alltså vinnarna klara.

  • I Bjärsjölagård fick förslag 1, utegym, flest röster.
  • I Öved vann förslag 21, utegym.
  • I Vollsjö fick förslag 15, grillplats med sittplatser, flest röster.
    Eftersom just grillplats med sittplatser finns med i kommunens byggplaner för Vollsjö 2024, kommer projektgruppen ha samråd med förslagslämnare och byalag kring vilket förslag i landsbygdsutvecklingsprojektet som ska genomföras. Allt för att de boende i Vollsjö ska få ut så mycket som möjligt av projekt och planerade byggnationer. De berörda kontaktas snart angående detta.

Dags för nästa område

Näst på tur i landsbygdsutvecklingsprojektet är område 3 - Lövestad, Vanstad, Röddinge, Äsperöd, Klasaröd och Tolånga, med omnejd, som snart kan lämna in förslag.

Information om landsbygdsutvecklingprojektet

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 februari 2023