Färsingaskolan stängs tillfälligt

Sjöbo kommun stänger tillfälligt Färsingaskolan för att omedelbart säkra och trygga arbetsmiljön för alla. Lektionerna ställs in torsdag och fredag - då ansvarar vårdnadshavarna för barnen.

Gemensam lösning

Fackförbundet Sveriges Lärare lämnade i dag in en anmälan om skyddsstopp på Färsingaskolan. Sjöbo kommun har i eftermiddag ett första möte med fackförbundet Sveriges Lärare för att gemensamt lösa den uppkomna situationen.

Lektioner ställs in

Alla lektioner på Färsingaskolan ställs in under torsdag och fredag. Vecka 8 är det sportlov och måndagen efter sportlovet är det en sedan tidigare planerad studiedag. Vårdnadshavare ansvarar för sina barn då skolan är stängd. Mer information kommer, alla vårdnadshavare och lärare får löpande information via skolans lärportal.

Bakgrunden till att skolan stängs, är att det under en period varit en ansträngande tid på högstadiet Färsingaskolan. Det har bitvis varit en stökig skolvardag då det bland annat förekommit skadegörelse.

- Färsingaskolan har hamnat i en negativ spiral som vi ser allvarligt på och tar på största allvar. Vi lägger stora resurser i det pågående arbetet med att vända situationen, och vi är medvetna om att det kommer krävas ännu mer insatser, säger förvaltningschef Ninda Wegbratt Menkus.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2023