• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Motiverade och engagerade elever provspelade för en plats i MFF-akademin.

Motiverade och engagerade elever provspelade för en plats i MFF-akademin.

MFF-akademin i Sjöbo

Full fokus och koncentration.

Nu var det äntligen dags. Det var motiverade och engagerade elever som samlats på Sjöbo IP, för provspel till MFF-akademin. Humören var på topp och det var uppåt 50 elever, blivande sjundeklassare som hade anmält sitt intresse. Dessutom fanns ett stort antal intresserade föräldrar på plats och supportade.

- Bra uppslutning idag och kul att Sjöbo nu också är med, förhoppningsvis kommer detta ge positiva och bra synergieffekter, säger Jörgen Ohlsson, en av ledarna idag och själv fd spelare på hög nivå, bland annat i Malmö FF och som varit med sedan 2016 i MFF-akademin.

Ledarna i Malmö FF var speciellt glada över det stora antalet tjejer som var och provspelade, oftast brukar det vara en klar övervikt av killar. - Det är bra för klassdynamiken om det inte är för stor skillnad på antalet killar och tjejer.
Under två timmar fick eleverna visa upp vad de går för på fotbollsplanen. Framför allt tittade man på snabbhet, koordination och speluppfattning och vem som kommit längst i sin fotbollskunskap. Ledarna pushade också hela tiden på i positiv anda och gav goda råd under träningspassen.

MFF-akademin i Sjöbo

Jörgen Ohlsson en av ledarna i MFF-akademin.

Bra resultat!

Akademiklasserna runt om i Skåne har gett bra resultat, inte bara när det gäller utbildning av framtida fotbollsspelare. Många som går i akademiklasser får också bra betyg.
- När man får hålla på med det man tycker om mest av allt blir man motiverad och engagerad. Det är min erfarenhet i alla fall säger Jan Olof Kindvall, ansvarig för MFF-akademin och som tillsammans med bland annat Niklas Skoog och Jörgen Ohlsson ledde denna dags övningar på Sjöbo IP. Tre MFF profiler som vet vad dom pratar om och samtidigt är ett bevis på hur långt man kan komma med sin fotboll. Från Malmö FF var man totalt 10 ledare som höll i övningarna.

MFF-akademin startar till hösten på Färsingaskolan och om några veckor kommer eleverna få svar om man kommit in genom sitt provspel.

MFF-akademin

Bra tempo och fart i spelet på Sjöbo IP.

MFF-akademin i Sjöbo

Bra och full fokus i övningarna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 februari 2023