Gul vädervarning – vind i kombination av snöfall

Bild

Under tisdagen, den 7 mars, och tidvis under onsdagen, den 8 mars, är det risk för kraftig snöfall i kombination med blåsigt väder.

Gul varning kan komma att uppgraderas till en orange vädervarning för Sjöbo kommun. Håll koll på SMHIs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för uppdateringar.

Gul varning innebär

Vissa skador kan uppstå på egendom och miljö. Störningar i en del samhällsfunktioner. Enskilda eller vissa grupper kan drabbas allvarligt. De som bor eller vistas i utsatta områden eller tillhör en riskgrupp bör vidta förebyggande åtgärder.

Detta bör du tänka på:

  • Följ väderutvecklingen extra noggrant.
  • Vidta lämpliga förebyggande åtgärder om du bor eller vistas i ett utsatt område.

Här hittar du mer information om gul, orange och röd varning i SMHIs vädervarningssystem. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du varningarna

Vädervarningar publiceras på SMHI.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i SMHI:s väderapp upp till tre dygn innan väderhändelsen beräknas inträffa. Varningarna läses också upp i Sveriges Radio i samband med väderleksrapporten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2023