Bild på barn som plockar skräp

Var med och håll Sjöbo rent!

Varje år deltar Sjöbo kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.
Var med och gör en insats för ett Rent Sjöbo kommun, anmäl din förening, skolklass, arbetsplats eller dig själv till årets insats så får du material att plocka skräp med.

Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpning. Organisationen Håll Sverige Rent står bakom den årliga kampanjen som samlar alla som vill visa att de är emot nedskräpning och för ett skräpfritt Sverige.

Anmälan

För deltagande skolor, förskolor och föreningar öppnar anmälan 1 mars 2021. Länk till anmälan länk till annan webbplats

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i restavfallet. Om era egna kärl blir fulla kan ni lämna det sorterade materialet på en återvinningsstation. Behöver ni hjälp med insamlingen eller har andra frågor kontakta oss via mail: plockaskrap@sjobo.se.

Tävling - designa en papperskorg

Hur kan vi få fler att sluta skräpa ner i staden, naturen och havet och istället slänga skräpet där det hör hemma - i papperskorgen? Håll Sverige Rent behöver hjälp från er elever. Hur ska en papperskorg se ut för att locka människor att slänga skräpet där istället för på marken? Sista inlämningsdatum 15 maj.
Läs mer om tävlingen.

Felanmälan

Om du upptäcker skräp i natur, parker eller våra naturområden felanmäler du det enkelt via vår tjänst för felanmälan teknisk servicelänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2021
Sidan publicerad av: Åsa Löfgren
Bygga, bo och miljö