Bildexempel på nybyggnadskarta A

Nybyggnadskarta

Vilken sorts nybyggnadskarta behöver du?

Fullständig nybyggnadskarta (NBK A)

Den här kartan behöver du vid all nybyggnad av huvudbyggnad. Det är även den här kartan du behöver om du har verksamhetsbyggnader eller flerbostadshus och vill göra tillbyggnad eller komplementbyggnader större än 100 kvm.

Förenklad nybyggnadskarta (NBK B)

Den här kartan behöver du om du vill göra tillbyggnad eller komplementbyggnad 25-50 kvm som placeras mindre än 4,5 meter till fastighetsgräns. Det är även denna karta du ska använda vid tillbyggnader och komplementbyggnader större än 50 kvm till en- och två bostadshus.

ATT TÄNKA PÅ

Det är inte alltid enkelt att veta vem som har ledningar i marken även när det handlar om den egna tomten eller marken. Du kan minska risken att gräva av andras ledningar med de kostnader det innebär genom att använda Ledningskollenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ledningskollen är en gratis webbtjänst.

Hur du beställer en nybyggnadskarta

Vi tar ut en avgift för kartan och behöver därför din beställning skriftligt. Vi tar tacksamt emot beställningen via e-post, men även postledes går bra. Tänk på att beställa kartan i god tid då leveranstiden är upp till fyra veckor.

Observera att semestertider, storhelger och ofullständiga beställningar kan leda till förlängda leveranstider.


Beställningsblankett nybyggnadskarta

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juli 2020