Så uppmärksammade vi Earth Hour

Publicerad 16 mars 2017

Earth Hour 2017 hade temat hållbar livsstil och Sjöbo kommun anordnade bland annat en orienteringspromenad. Tävlingarna är nu avslutade.

I år engagerade sig 85 procent av Sveriges kommuner och globalt slog Earth Hour nytt rekord med 187 deltagande länder. Sjöbo kommun anordnade en del aktiviteter i samband med Earth hour och vi vill passa på att tacka alla som deltagit på olika sätt! Tävlingarna som anordnades är nu avslutade.

Temat för Earth Hour 2017 var hållbar livsstil och Sjöbo kommun anordnade en orienteringspromenad i samband med detta. Orienteringspromenaden pågick från den 20 mars fram till den 31 mars. Vi anordnade samtidigt en tävling på instagram där du kunde dela med dig av dina bästa tips för att minska din klimatpåverkan. De som gick orienteringspromenaden kommer att kontaktas inom kort för att få hämta ut sin vinst i form av en reflexväst och bästa klimattips belönas med biljetter till simanlägningen.

Under veckan innan Earth hour uppmanades även skolorna att delta genom att arbeta med klimatfrågan och på fredagen serverades klimatsmart mat i kommunens skolor. På Tallbackens förskola i Blentarp släcktes lamporna redan under fredagen, de åt vegetarisk lunch, anordnade en källsorteringsstafett och gick en tipspromenad i det fina vårvädret.

På kommunen såg vi till att kontorslokaler var släckta och Sandåkravägen släcktes ned under Earth hour. Under veckan har stadsbyggnadsförvaltningen tryckt klimatbudskap på begagnade t-shirts, fikat klimatsmart och haft en intern klimattävling. Tävlingen för att kora årets "klimatkämpe" och "årets klimatguru" uppmärksammade hur våra olika livsstilar påverkar klimatet olika mycket. Bedömningskriterierna utgick från hur vi åker till och från jobbet samt vad vi äter på en vanlig vecka jämfört med "Earth week".

Kolla din klimatpåverkan

Nu är årets Earth hour över men det är också nu det riktiga arbetet med att minska vår klimatpåverkan i vardagen börjar! Du kan testa din klimatpåverkan via klimatkalkylatorn: https://www.klimatkalkylatorn.se/. Tillsammans kan vi göra skillnad!