Tekniska förvaltningen har en plan

Publicerad 22 december 2016

En del av tekniska förvaltningens uppdrag är att ta hand om kommunens parker och se till att dessa sköts.

Inför påsken i år startade tekniska förvaltningen ett samarbete med förskolorna i kommunen då barnen fick skapa påskdekorationer som gatukontorets personal satte upp på utvalda platser i kommunen. Detta var mycket uppskattat!

Inför hösten och halloween kom funderingen om att det skulle vara roligt med lite pumpor. Tekniska förvaltningen stod för inköp och levererade pumporna till elever i årskurs 5 och 6 som fick skapa sina egna pump-lyktor. Även fritidsgården Navet deltog. Pumporna installerades med ljus och sattes ut i rondellerna vid västra infarten (vid Bil-Bengtsson) och i rondellen vid södra infarten (Tomelilla – Ystad). Projektet slog väl ut och var mycket uppskattat. Årets utsmyckning gjordes i Sjöbo men tanken är att även andra orter i kommunen ska få njuta av detta framöver.

Nu har vi tagit fram en plan för vad och var vi vill smycka vår kommun säger Elin Dahlgren, driftsingenjör på gatukontoret. Vi vill samarbeta med skolor och förskolor i kommunen. De olika aktiviteterna har olika målgrupper så att så många som möjligt får vara delaktiga. Vi upplever att de olika verksamheterna är positiva till ett samarbete.

Även julpynt finns att beskåda på Gamla Torg i Sjöbo. Inför julen har grundsärskolan dekorerat julpynt som hänger i granen.