Vi hjälps åt att hålla rent!

Publicerad 18 april 2017

Lördagen den 6 maj arrangeras gemensam skräpplockning och som tack bjuder vi barnen på skräpteater!

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet! I slutändan är det ditt och mitt skräp och det försvinner inte av sig själv. Läs mer på www.hsr.se/vihallerrent.

Under vecka 18 kommer vi att plocka skräp i Sjöbo kommun och vi uppmuntrar skolor, privatpersoner och ideella krafter att tillsammans med oss visa att skräpet hör hemma i papperskorgen och ingen annanstans.

Plocka skräp med oss

Lördagen den 6 maj arrangeras en gemensam skräpplockning för allmänheten, Sjöbo kommun kommer att stå vid ICA Kvantum vid marknadsplatsen från klockan 10 till 13. Kom gärna förbi och hjälp till, vi bjuder på fika! Tolånga försköningsgrupp anordnar skräpplockaraktiviter och samling sker nere i byn vid Föreningstomten kl 10:00. Även Branstadbygdens byalag anordnar skräpplockaraktiviteter då samling sker vid Byastugan kl 10:00-13:00

Som tack för hjälpen bjuder vi in barnen till teaterföreställning av Teater Pepino i Färsingaskolans aula lördagen den 6 maj. Det spelas två olika föreställningar, först ut "Lite skräp" för lite mindre barn (0-3 år) och "En skräphistoria" för de äldre barnen ( 4-9 år). Mer information om föreställningarna hittar du här.

Anmäl dig till skräpteater

"Lite skräp" kl 14:00:http://simplesignup.se/private_event/94004/4f837401c5
"En skräphistoria"kl 15:00:http://simplesignup.se/private_event/94010/56476d17e2
Alternativt anmäl dig genom att maila deltagande (förälder + barn) och vilken föreställning ni är intresserad av till . Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller!

Skräpplockarmaterial

Skolor, förskolor och ideella föreningar som anmält deltagande under veckan får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Sjöbo kommun kan anmälda deltagare hämta material på Ommavägen 30 under vecka 16 och 17, kl 10-12 alt. 13-15.

Vi Håller Rent är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Marika Tagel-Mårtensson, avfalls/miljöingenjör eller Venus Krantz, miljöstrateg via . Vi tar också gärna emot bilder som ni tagit under aktiviteterna!

Var med du också i kampen mot skräpet!