Bild

I Vanstad ligger den här vackra gården obebodd.

Ödehus till drömhus och mer levande landsbygd

Övergivna hus. Obebodda hus. Ödehus. Kärt barn har många namn, men oavsett vad vi kallar de renoveringsobjekt, gårdar och fallfärdiga byggnader vi hittat runt om i kommunen, så är det en trend med ödehus just nu.

Husdrömmar

Det finns många som söker efter husdrömmen på landet. Kanske bor du redan inom kommunen, du kanske funderar på att flytta hit eller är du på väg att flytta hemåt igen?

En bra möjlighet att skapa ditt drömhem

Ett bortglömt hus som många inte tycker ser så mycket ut för världen kan vara en potentiell pärla, som du ser som ditt drömhem. Det behöver bara lite extra kärlek och i många fall, en rejäl renovering.

Hela kommunen ska leva

I Sjöbo kommun strävar vi efter en aktiv landsbygd i ständig utveckling. Kan vi få liv i de obebodda husen igen kan även skolor, föreningar, butiker, företag och andra verksamheter i området få ett lyft, och drömmen om landsbygden kan bli sann.

67 fastigheter med potential

Vi har under 2020-2021 inventerat kommunens många ödehus. Det blev 171 stycken, men efter en bortsortering (där 27 renoveras, 6 har nyss bytt ägare, 28 är bebodda sommarstugor) har 33 bedömts som ointressanta och 67 som intressanta objekt.

När listan över potentiella ”ödehus” togs fram, kontaktades fastighetsägarna med information om att deras fastighet kanske var någons drömbostad. Kontakter togs via brev.

Responsen från fastighetsägare som vill sälja har varit sval och av den anledningen finns ingen färdig lista att delge intresserade.

Kommunen ansvarar inte för försäljning och köp

Sjöbo kommun har inget med själva försäljningen att göra och är därmed inte ansvarig vid köp. Sjöbo kommun har heller inte informeration om vilka obebodda hus som är, eller kan komma att bli, till försäljning.
– Om man är på jakt efter ett ödehus är äventyret en rolig del. Ta cykeln, bege dig ut och fråga folk om tips; för de här husen finns oftast inte ute på internet, Hemnet eller andra husförmedlingssidor, säger Kamilla Danielsson, tillväxtchef.

Om du har en fastighet som bara står tom, kontakta oss gärna och berätta om fastighetens historia. Skicka e-post till Kamilla Danielsson, tillväxtchef
E-post Kamilla Danielsson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2023