Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Här hittar du information om vilka hjälpmedel som erbjuds dig med funktionsnedsättning och annat som kan vara bra att veta före ditt besök hos oss. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på

Behövs lift eller assistans boka senast en dag innan besöket, .

Parkeringsplatser

I nära anslutning till entrén finner du särskilt markerade parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Tillgängliga toaletter

På simanläggningen finns ett flertal tillgängliga toaletter, både i entrén och i omklädningsrummen.

Det finns anpassade omklädningsrum, ett med takmonterad personlyft. Krokar, tvål, pappershanddukar och omklädningsskåp finns i nåbar höjd. I duschrummen finns hjälpmedel som duschstol/transportstol. Från omklädningsrummen tar du dig direkt ut till bassängerna med automatiska dörröppnare.

Bassänger

Bassängerna är utrustade med hissar och har trappor med ledstänger.
Specialbassängen är lämplig för exempelvis lättare rehabträning. Bassängen är försedd med en höj- och sänkbar botten vilket gör att djupet kan varieras från 10 till 210cm. Vattentemperaturen är 33 grader och lufttemperaturen är 35 grader. OBS att vi måste få veta om du behöver vår mobila lift en dag innan bokningarna så vi kan förberedda.

Bastu

Bastuavdelningen är tillgänglighetsanpassad.

Duschstolar

Vi lånar ut duschrullstolar. Fråga oss så hjälper vi gärna dig. Vårt café är tillgängligt för dig med rullstol eller barnvagn. Vår personal är utbildad i våra olika hjälpmedel och hjälper gärna till.

Ledstråk

För att underlätta för personer med nedsatt syn har vi taktila ledstråk ute och inne samt taktil skyltning i lokalerna.