Snogeholms strövområde

Det 1 100 hektar stora Snogeholms strövområde är ett av Skånes mest populära naturområden - av många även ansett som ett av de vackraste.

Snogeholmssjön med sina trädklädda holmar kantas av bokskog och månghundraåriga ekar. Det går att få en fantastisk utsikt över sjön från Snogeholms fågeltorn. De gamla trädmiljöerna kring Snogeholms slott hyser även flera sällsynta insekter, bl.a. Europas största skalbagge - ekoxen.

Genom Snogeholms vackra marker möts även två av Skåneledens delleder. Dessa är Österleden samt Nord-sydleden. Detta gör det möjligt att ge sig ut på längre vandringar med Snogeholm som utgångspunkt. En tur längs Skåneleden erbjuder fantastiska miljöer och vindskydd utplacerade med jämna mellanrum.

I övriga området växlar skog med betade hagar. Stigar, en handikappanpassad slinga, ridvägar, grillplatser och lägerplatser gör området till en upplevelse för alla. I området finns övernattningsmöjligheter för både små och stora grupper.

Vid Fiskarehuset norr om slottet kan man hyra kanot eller båt och köpa fiskekort. - gratis fiske för barn under 18.

Naturskolan Gladan erbjuder pedagogisk verksamhet för skolor.

stiftelsen Skånska landskaps hemsida finns broschyrer, kartor, bilder och mer fakta om området. Här kan du även se vad som är tillgänglighetsanpassat.

Koordinater, parkering vid Fiskarehuset:
WGS 84 decimal (lat, lon): 55.56569, 13.71617