Nyhetsarkiv

 • Europa Direkt fortsätter – fokus på demokratifrågor för unga

  EU-kommissionen har beviljat fortsatt EU-finansiering för att driva Europa Direkt-verksamhet under perioden 2018-2020.

  Publicerat 02 januari 2018 i kategorin

 • Förslag om stopp av ålfiske

  EU-kommissionen lade i tisdags fram förslaget att stoppa ålfisket i Östersjön 2018 för att rädda den europeiska ålen. I förslaget föreslås det även att torskkvoterna borde minskas, medans kvoterna för sill och lax i Östersjön kan ökas jämfört med i år. Passa på att göra din röst hörd i frågan – Samråd om "Fiskemöjligheterna 2018 enligt EU:s fiskeripolitik".

  Publicerat 30 augusti 2017 i kategorin

 • ”Att vara patriot är att vara europeisk, att vara europeisk är att vara patriot” - Timmermans

  Den 23 augusti, Europeisk minnesdag för stalinismens och nazismens offer – en europeisk minnesdag för offren för de totalitära diktaturerna i Europa, släppte förste vice ordförande Frans Timmermans en video om Europeiska värderingar. I videon lyfts vikten av sammarbete och förkastandet av extrema nationalistiska tillvägagångssätt, som försvagar medlemsländerna individuellt och kollektivt. Se videon här

  Publicerat 29 augusti 2017 i kategorin

 • Youth4Regions- tävling

  EU-kommissionen har detta året, för första gången, en tävling för alla som studerar media i EU. De 29 vinnarna får chansen att delta i medietäckningen av ett av årets största evenemang – Europeiska veckan för regioner och städer!

  Publicerat 28 augusti 2017 i kategorin

 • Europeiska solidaritetskåren hjälper till med återuppbyggnad

  En första grupp från solidaritetskåren har anlänt till Norcia, Italien för att hjälpa till med bland annat reperationer och återuppbyggnad av sociala tjänster för lokalsamhället. De kommer även hjälpa till med rekonstruktionen av historiska byggander, anordna aktiviteter för unga och gamla – wokshops, kulturella evenemang mm. Läs mer om det här

  Publicerat 25 augusti 2017 i kategorin

 • Positiva effekter efter EU-direktiv

  I juni i år fick handlarna i Sverige ett nytt EU-direktiv att förhålla sig till, att informera sina kunder om plastpåsars miljöpåverkan. Enligt Svensk Handel har nu förbrukningen av plastpåsar minskat med 70-80 procent.

  Publicerat 23 augusti 2017 i kategorin

 • Tidigare svensk EU-parlamentariker blir befordrad

  Det är tidigare EU-politiker Marit Paulsen som har befordrats till kommendant i franska förtjänstorden, på grund av den avgörande roll hon spelade vid Sveriges anslutning till EU.

  Publicerat 22 augusti 2017 i kategorin

 • Nutida och framtida utmaningar för kustsamhällen i EU

  Den 12-13 oktober hålls det en konferens i Tallinn om hur Europeiska havs- och fiskerifonden (EHFF) bidrar till att stödja genomförandet av den gemensamma fiske- och havspolitiken under den nuvarande programperioden (2014-2020). Det kommer även diskuteras om de nutida och framtida utmaningarna för kustsamhällen i EU, och vilka de politiska svaren kan vara på dessa.

  Publicerat 17 augusti 2017 i kategorin

 • Nytt jobb i Europa?

  Via EU:s EURES kan du ta del av ca 1,4 miljoner lediga jobb och kanske hitta något du är intresserad av. Från EURES kan du även få ersättning för intervjuresa, flytt och bosättning. Läs mer på EURES och Arbetsförmedlingen.

  Publicerat 14 augusti 2017 i kategorin

 • Sverige ökar och är långt över snittet

  88 procent av svenskarna tycker att landets ekonomi är bra, vilket är en ökning med 10 procentenheter sedan förra året, och bättre än EU:s snitt på 46 procent. Detta enligt en undersökning från Eurobarometer som genomfördes i maj och publicerades nu i augusti.

  Publicerat 11 augusti 2017 i kategorin

Äldre nyheter

Gå till sida: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 .