Promenadstråk, grillplats, basketplan, friidrott i Vollsjö, nr 15

Det här är ett inkommet förslag till område 2. Förslaget presenteras här i sin helhet. Förslaget är under behandling.

Förslag

Jag önskar fler möjligheter till promenader/vandringar/cykel/ridspår. Finns så mycket vackra omgivningar som vore fantastiskt att kunna länka ihop och som jag känner är outforskade. Följa Vollsjöån ex vollsjöby-Vollsjö-Fränninge. Området bakom pump huset, stampabron. Fäladen där telefonmasten står, tänk om taggtråden kunde få en öppning/ stätta så fler upptäckte denna miljö. Naturen är jättefin här! Strövar redan från Vollsjö ängaväg upp bakom Vollsjö säteri och kommer ut vid stampabron men vill fortsätta och komma längre! I Vollsjö bor många barnfamiljer som vill kunna ta sig ut lätt med barnvagn i naturen. Vi har hundägare som går sina promenader och se också det stora intresset för MTB i Sjöbo kommun! Göra en MTB bana! Kolla med friluftsfrämjandet hur många som cyklar MTB i Oran. Superhäftigt!

Önskar också grillplats och förlängning av lekplatsen. Kanske basketplan? Inspireras av många roliga lekplatser i Malmö eller Skrylle, den långgunga i Skrylle är som tagen ur en film.. Lekplatsen som redan finns i Vollsjö är otroligt välbesökt och nyheter här kommer garanteras uppskattas.

På vintern om det är kallt, isbana. Så även Vollsjöborna kan få vara isprinsessor. Tänk med lite belysning kvällstid, magiskt. Eller anlägga en damm vid naturliga översvämnings områden ex baksidan av Solkullen. Kan bli fin skridskobana.

Att vi får tillbaka möjligheterna till friidrott på Åvallen! Är det inte sorgligt och onödigt att bara låta löparbanor och längdhoppsgrop växa igen. Eleverna på Vollsjö skola vill också ha riktig friidrott!

Skateboard och parkour finns ju redan fina i Sjöbo men vi säger inte nej tack till liknande här i Vollsjö.

Rutschkana till Fränninge badet.

Cykelväg mellan vollsjöby och Vollsjö. Vollsjö - Fränninge har redan. Då kan ungdomarna iVollsjö by cykla hyfsat säkert till badet för sommarlovshäng och glass.

Hyra kanoter och paddla i ån. Broar över ån på fler plaster, allt för att uppleva mer natur i vårt närområde!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2022